vineri, 16 septembrie 2011

O alta lume.

Micoscopul, instrumentul optic inteligent care mareste imaginea unui obiect observat printr-un sistem de lentile ne arata o alta lume, pe care foarte putini dintre noi o cunoastem. Omul de stiinta William LeGoullon, a vrut sa vada cu ajutorul microscopului particulele din care sunt formate bauturile, precum cola, berea, cafeaua si multe altele, pe care oamenii de rand le consuma fara discretie...


Asadar, artistul originar din Phoenix, SUA, William LeGoullon a fotografiat aceste bauturi si altele, dupa care a creat imagini minunate ale celor mai consumate bauturi din lume.
LeGoullon trateaza bauturile ca pe specimemen stiintifice, studiindu-le la microscop. Cola, fara a face diferentiere intre branduri, nu are foarte particule. Ceaiul si cafeaua creaza o imagine mai complexa, datorita materiei organice. "Murdaria" din cafeaua frappe creaza un  aspect diferit de cel de espresso, care este plin de bule mici.
LeGoullon le trateaza ca pe niste specimene stiintifice. Fascinatia artistului pentru bauturi provine de pe vremea cand acesta era chelner. "Am vrut sa observ ce turnam in noi", explica acesta.
Iata si imaginile, armonia culorilor si aspectul creat:




Ah, desigur....ce vom spune acum?! Ca vom evita bauturilei din cauza aspectului sau dimpotriva, vom continua sa le consumam, deoarece ne place acea combinatie ciudata de culori, acea dezordine de particule si molecule? Ei bine, parerile sunt impartite si impartite. Sa fim corecti, orice corp cu o masa si greutate, sub actiunea microscopului va lua cu totul alta infatisare, diferita de cea pe care o vedem cu ochii liberi.
Ca o ultime idee, consider ca nu ar trebui sa ne luam dupa aspect atunci cand consumam un aliment( bine, nici sa il trecem cu privirea in totalitate), ci dupa continutul ce il prezinta, pentru a avea zilnic aportul de energie necesar corpului omenesc.

Sursa: http://www.slate.com
          http://healthy.kudika.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu